Sporten in je eigen huis

Thuis blijven, soms hebben we er zin in en soms moet het. In dat laatste geval willen we eigenlijk ook thuis sporten. Maar ben jij het zat om alleen de trap op en neer te lopen? Dan hebben wij een aantal ideeën voor je waarbij sporten weer leuk wordt. Ook thuis.

Gymnastiek plus

Misschien heb je weleens op tv gezien dat er ochtendgymnastiek gegeven wordt. Jarenlang waren vooral bejaarden de doelgroep. Inmiddels zijn er tal van online programma’s die erop gestoeld zijn jou zo fit mogelijk te maken. Op je eigen scherm worden de sportoefeningen voorgedaan en jij doet in je huiskamer mee. 

Je eigen sportschool

Diverse toestellen kun je aanschaffen voor thuis. Vooral als je een beetje ruimte hebt, is dat best leuk. Heb je dat niet dan houd je het bij halters of dumbells. Je kunt zelfs overwegen om voor na het sporten een infrarood sauna te kopen (bijvoorbeeld bij Bastu). Net als in de sauna kun je je spieren een oppepper geven door ze op te warmen met infraroodlampen.  

Flexibel en relax

Het leuke van thuis sporten is dat je eenvoudig dingen kunt uitproberen. Online een yoga oefening volgen en met een paar lessen bepalen welke yogadocent het best bij je past. Misschien moet je zelfs nog ontdekken of yoga überhaupt bij je past. Een yogamatje kopen kan altijd nog!

Met een app

In de appstore zijn diverse apps al dan niet gratis verkrijgbaar die jou weer fit maken. Zo heb je apps met korte oefeningen en apps met een programma voor meerdere weken. Welke ook het best bij je past, ze zijn allemaal gemaakt om jou thuis te laten sporten. En omdat je thuis sport, kun je zo hard zweten als je wilt: in je eigen badkamer spoel je alles weer van je af. 

In de buurt

Niet helemaal thuis maar wel in de buurt sporten? Ga dan wandelen of hardlopen. Een frisse neus is altijd goed, zeker als je de hele dag thuis aan het werk bent. Even met je gedachten op nul in de buitenlucht en je kunt er weer tegenaan. Een perfect pauzemomentje op een drukke werkdag.