Waarom samen sporten een heel goed idee is

Samen gaan is leuker

Een simpele reden nummer 1: Het is gewoon leuker. Sporten en even bijpraten kan namelijk prima samen. Maar ook als je na een werkdag even gal wilt spuwen of juist geconcentreerd een set aan oefeningen wilt afleggen, is samen trainen leuker en dat werkt weer motiverend. En laten we eerlijk zijn; sport en gemotiveerd zijn (en blijven) is niet voor iedereen vanzelfsprekend en WEL belangrijk. Samen sporten hoeft ook niet altijd te betekenen dat je met een ander gaat sporten, of echt met een sportmaatje traint. Juist groepslessen zijn fantastisch door het gevoel van gezamenlijk sporten, de muziek, en het werken als groep.

Fitness terneuzen raadt aan om samen te gaan sporten.

Je houdt het langer vol

Daaraan verbonden is je vermogen om het sporten vol te houden. Niet alleen binnen een training, maar in het blijven sporten op langere termijn. Een trainingspartner geeft je, als je de juiste hebt, een steuntje in de rug. Heb je geen zin, ben je moe of voel je je niet optimaal fit en lijkt de bank zoveel aanlokkelijker dan de sportschool? De juiste trainingspartner pareert je tegenzin en smoesjes en sleurt je mee; afspraak is afspraak! En is de rol omgedraaid en heeft je partner eens geen zin, dan is het aan jou om die boost te geven. Samen sta je sterk!

Je deelt doelen en maakt afspraken

Met jezelf kun je afspraken maken. Maar net als veel goede voornemens is het breken van afspraken met jezelf vaak relatief gemakkelijk; je stelt niemand teleur buiten jezelf en de consequenties zijn vaak niet zo voelbaar. Een ander persoon daarentegen kan je verantwoordelijk houden voor de gezamenlijke afspraken die je hebt gemaakt. Deel dus je doelen met elkaar (en die hoeven echt niet gelijk te zijn!), begrijp van elkaar waar je het voor doet en spreek vooral ook uit wat je van elkaar steun en partnership verwacht. Dat hoeft niet zo moeilijk te zijn. Vertel wat je wilt bereiken en vraag gerust aan je sportmaatje om streng voor je te zijn als jij een moment van zwakte hebt. 

Je motiveert elkaar en gebruik de competitie

Je hoeft echt geen Bootcamp drillmaster voor elkaar te zijn, maar een beetje gezonde competitie werkt voor veel mensen als een enorme drijfveer. En dat hoeft niet eens tegen elkaar te zijn! Een gezamenlijke challenge afspreken waar je samen voor gaat; net wat hoger gewicht, meer herhalingen of een pittigere cardio challenge. Ook dat is competitie en uitdaging, maar dan eentje die je samen aangaat! Klik hier voor een sportschool.