best geteste collageen poeder

de beste collageen eiwit

Collageen is een supplement dat ingenomen wordt door sporters. Collageen is een interessant supplement omdat het anders werkt dan de meeste eiwitten. Collageen is namelijk al talrijk aanwezig in onze botten, onze tanden en in ons kraakbeen. Collageen zorgt ook voor de aanmaak van spieren. Wanneer extra collageen wordt ingenomen, denkt het lichaam dat zijn eigen collageenvoorraad afbreekt. Hierdoor wordt nog extra collageen aangemaakt door het lichaam. Daarnaast bevordert collageen ook de werking van creatine, waardoor de herstelling tussen twee trainingen sneller verloopt. Er zijn verschillende soorten en types collageen te vinden op de markt. De vraag is nu welke de best geteste collageen poeder is.

best geteste collageen poeder

Eerst en vooral is collageen in verschillende categorieën op te delen. Collageen kan op verschillende manieren worden opgenomen. Er zijn poeders, drankjes en crèmes. Deze verschillende manieren verschillen onderling niet bijzonder veel. Het is enkel een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wel blijkt uit verschillende onderzoeken dat een gehydrolyseerde vorm beter zou werken. Dit is een vorm van collageen die al gedeeltelijk is afgebroken. Hier is het doel om uit te gaan zoeken wat het best geteste collageen poeder is.

De poedervorm van van collageen kan uit verschillende bronnen worden geëxtraheerd. Voornamelijk zijn dit dierlijke bronnen, zoals koeien, varkens of vissen. Uit biologische onderzoeken is gebleken dat het collageen afkomstig van vissen, het meeste gelijkenissen heeft met dat van de mens. Dit brengt met zich mee dat viscollageen, sneller zal worden opgenomen worden door ons lichaam. Viscollageen heeft daardoor een hogere werkingscoëfficiënt dan varkens- of rundcollageen.

Ten slotte zijn er ook nog verschillende testen gebeurt om verschillende merken van collageenpoeders te vergelijken. Uit die tests blijkt het NUTRIMEA collageen poeder het beste uit de bus te komen. Het is een viscollageen dat op natuurlijke wijze wordt bereid in Frankrijk. Dit brengt met zich mee dat er geen chemische stoffen zijn aan toegevoegd. Het heeft de krachtigste en beste werking in vergelijking met de andere poeders. Dit komt mede door het feit dat er vitamine C is toegevoegd aan het collageen. Andere merken die goed uit de bus wamen zijn Happy Older, Vital Proteins en Mardant.