Waterkwaliteit

Een schoon zwembad met Aquafinesse

Een eigen zwembad vergt onderhoud. Hiervoor gebruik ik Aquafinesse. Ik zwem graag. En dan ook het liefst op momenten dat het mij uitkomt en zonder dat ik er ver weg voor moet. Daarom hebben we sinds een paar jaar een eigen zwembad. Ideaal want nu kan ik altijd baantjes trekken wanneer ik dat wil en hoef ik geen rekening te houden met de openingstijden van het zwembad. Bovendien scheelt het ontzettend veel tijd. Vaak neem ik s ochtends vroeg nog even een duik voor ik aan het werk ga. Dat kan prima vanuit huis maar zou ik niet snel doen als ik elders heen zou moeten.

Aquafinesse

De voordelen van Aquafinesse

Een eigen zwembad heeft dus vele voordelen. Een van de nadelen is dat je wel moet zorgen dat het goed onderhouden wordt. Met name de kwaliteit van het water is daarbij van belang. In het zwembadwater komt natuurlijk een boel viezigheid terecht. Vuil van je huid, blaadjes, zand… allemaal viezigheid dat de kwaliteit van het water beïnvloed. Bovendien krijgen bacteriën daardoor ook kans en daar kun je flink ziek van worden. Kortom, het is belangrijk om te zorgen dat je het water schoon houden door voor het zwemmen te douchen en regelmatig blaadjes en dergelijke uit het water te halen. Door chloor te gebruiken worden bacteriën gedood. Chloor is niet altijd even fijn voor je huid en ogen. Gelukkig is Aquafinesse een goede vervanger. Al gebruik ik het wel met een minimale doses chloor om te zorgen dat het water echt schoon blijft.

Zwemmen

Regelmatig onderhoud voor een schoon zwembad

Sporten in een schoon zwembad is natuurlijk veel fijner. Dus zorgt voor regelmatig onderhoud en een goede waterkwaliteit. Producten hiervoor kun je online bestellen in de webshop van Bodyfit. Zo heb je eenvoudig en snel alles in huis wat je nodig hebt.