Halterbank of Smith Machine?

Voor veel mensen is het een moeilijk keuze, ze willen graag fit blijven en dus thuis sporten maar welke apparaten zijn daarvoor het meest geschikt? Doordat we tegenwoordig niet meer met zijn alle iedere dag naar de sportschool kunnen om onze spiermassa te verdubbelen, moeten we op zoek naar andere manieren om onze behoefte om te sporten te vervullen. Lege ruimten in huis kunnen worden omgebouwd, schuurtjes in de tuin kunnen worden aangepast en zolders worden heringericht en dat allemaal zodat de fitnessapparatuur een goede plek kan krijgen. Een groot nadeel is dat over het algemeen de apparaten die je in de sportschool kan vinden erg duur zijn, daarom kost dat abonnement altijd zo verdraaid veel.  Ook nemen de apparaten vaak veel ruimte in beslag en, tenzij je koning Willem Alexander heet, is het dus onmogelijk om alle appraten die je in de sportschool kan vinden in je huis te plaatsen. Vaak wordt gekozen om voor de krachttraining een halterbank aan te schaffen.

Wat is een halterbank

Een halterbank is een zachte bank die je zowel plat kan leggen, dan is het een bank, als rechtop kan zetten, dan is het een stoel. Je kan op een halterbank zitten en liggen om daarna met gewichten de juiste bewegingen te maken om je spieren te trainen. Het voordeel van een halterbank is dat deze meestal opgeklapt kan worden en daarbij een erg kleine ruimte in beslag nemen tijdens het opslaan. Mocht je dus niet zoveel ruimte hebben om de sportschool in te richten kan je deze als hij in de weg staat simpelweg inklappen en opruimen. Een halterbank kan je ook upgraden door hem te vervangen door een Smith Machine.

Wat is een Smith Machine 

Een Smith Machine is eigenlijk gewoon een uit de kluiten gewassen halterbank. De Smith Machine is een stellage waarin een halterbank staat geplaatst en afhankelijk van welke uitvoering je hebt zitten er verschillende functies op de Smith Machine. Je kan de gewichtstang op de Smith machine plaatsen en deze op verschillende manieren gebruiken zodat meerdere spiergroepen kunnen worden getraind. Ook kunnen kabels worden aangekoppeld waardoor je hem ook voor andere trainingen kan gebruiken. Voor iedereen het dus net wat hij wil.