Thuis fit blijven? Dat kan met deze tips!

Fit worden kun je op vele manieren doen. De een gaat graag naar de sportschool terwijl de ander zich daar misschien niet zo prettig bij voelt. In eerste instantie is het belangrijk om goed op je voeding te letten want 70% van het afvallen/fitter worden bestaat echt uit dat wat je eet. De overige 30% staan dus voor sporten en op welke manier of hoe je dat wil doen kun je zelf invullen. Als je nou eerst liever thuis aan de slag gaat dan kun je in dit artikel een paar handige tips lezen om dit te doen.

Ga thuis aan de slag met fitnessapparatuur

Je kunt thuis op vele manieren aan de slag gaan, je kunt gelijk fitnessapparatuur zoals een krachtstation of hometrainer aanschaffen. Maar dat hoeft natuurlijk niet gelijk. Het is ten eerste handig om eens uit te zoeken wat je nou precies wil doen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een app te gebruiken of YouTube filmpjes te bekijken. Daarnaast kun je natuurlijk iemand om armen nemen die een sportschema opstelt naar jou wensen.

Sporten kan je met vele accessoires doen. Als je klein wil beginnen kom je al een heil eind met elastieken/ sportbanden en een set dumbbells. Het is in ieder geval wel een goed idee om te variƫren met zowel krachttraining als cardio.

Ga samen aan de slag

Vooral thuis bestaat de valkuil dat het toch wat moelijker is om aan de slag te gaan omdat je in principe op elk tijdstip van de dag aan de slag kan gaan. Spreek daarom met jezelf een bepaalt tijdstip af om te gaan sporten. Het is helemaal handig als je samen met iemand aan de slag gaat, zo kunnen jullie elkaar helpen, steunen en supporten.

Succes!