Wat is Brazilian Jiu Jitsu?

Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende vecht- en verdedigingsporten. Vele van deze sporten lijken voor de meeste mensen erg op elkaar, maar toch zijn ze toch allemaal wel verschillend. Een van de sporten waar je misschien nog niet eerder van gehoord hebt is Brazilian Jiu Jitsu. In dit artikel vertel ik jullie wat meer over deze sport!

Wat is Brazilian Jiu Jitsu?

Jiu Jitsu betekend letterlijk zachte kunst. Het is een sport die van oorsprong uit Japan is gekomen, maar in het begin van de 20ste eeuw in Brazilië is beland. In Brazilië werd de sport geleerd aan de familie Gracie, die vervolgens de technieken van de sport hebben aangepast tot de sport die wij nu kennen.

Bij de sport licht de grootste focus op het grondgevecht, maar toch begin je bij Brazilian Jiu Jitsu altijd staand. Het gebruik van stoten en trappen is bij deze sporten verboden. In plaats hiervan leer je jezelf te verdedigen doormiddel van bepaalde overnames en blok technieken. Het is dan ook de bedoeling om tijdens deze sport je tegenstander naar de grond te krijgen door verschillende worpen of tackles te gebruiken. Wanneer deze persoon op de grond ligt, is het aan jou de taak om de controle over de tegenstander te krijgen en hem tot overgave te dwingen.

Brazilian Jiu Jitsu in Den Haag

Brazilian Jiu Jitsu kan je beoefenen in meerde plekken in Nederland. Brazilian Jiu Jitsu in Den Haag kan je het beste volgen bij KO Fighting Fitness. Bij deze sportschool hebben ze een ervaren trainer die jou alle technieken kan leren die jij moet kennen om de sport goed te beheren. Het is een uitdagende sport die veel mensen leuker vinden als dat ze van tevoren verwachten. Lijkt Brazilian Jiu Jitsu jou ook wat? Neem dan zeker een kijkje op kofightingfitness.nl.