Vind de coach die jou helpt met je gezondheidsdoelen

Of je nu een fysieke of mentale gezondheidsprobleem hebt, een gezondheidscoach kan de ondersteuning bieden die je nodig hebt bij het bereiken van jouw gezondheidsdoelen. Maar hoe kies je een goede gezondheidscoach? In deze blog gaan we vijf tips geven voor als je op zoek bent naar een gezondheidscoach die bij jou past.

Oriënteer je eerst goed op verschillende gezondheidscoaches

Er zijn veel coaches waar jij bij terecht kunt voor je gezondheid. Mogelijk kun je bijvoorbeeld via je huisarts bij een fysiotherapeut of andere zorgprofessional terecht voor advies en ondersteuning. Daarnaast is het ook mogelijk om een private gezondheidscoach te zoeken. Oriënteer je goed als je dit wilt doen. Bekijk bijvoorbeeld eens de website van de verschillende gezondheidscoaches die je geshortlist hebt.

Definieer jouw doelen

Het is belangrijk om jouw doelen te definiëren voordat je begint met het zoeken naar een gezondheidscoach. Wil je bijvoorbeeld afvallen, meer bewegen of beter omgaan met stress? Als je duidelijk weet wat je wilt bereiken, kun je gerichter zoeken naar een coach die gespecialiseerd is in dat gebied en waar jij je dus het meest comfortabel bij voelt.

Kies voor een coach met relevante kennis en ervaring

Kies voor een coach die kennis en ervaring heeft met de gezondheidsproblemen waarmee jij kampt. Zoek bijvoorbeeld een coach die ervaring heeft met gezond eten en sporten als je wilt afvallen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of de coach een erkende opleiding heeft gevolgd die relevant is voor jouw probleem.

Controleer de referenties

Het is belangrijk om te weten wat anderen vinden van de coach die je overweegt te kiezen. Controleer daarom altijd de reviews en referenties van de coach. Kijk ook of de coach lid is van een vereniging of organisatie die de kwaliteit van de gezondheidscoaching waarborgt.

Maak kennis met de coach voordat je begint

Maak kennis met de coach voordat je een definitieve keuze maakt. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een gratis introductiegesprek. Tijdens dit gesprek kun je kijken of er een klik is en of de coach jou op jouw gemak stelt.

Kies voor een coach die jouw eigen verantwoordelijkheid stimuleert

Een goede gezondheidscoach ondersteunt jou bij het bereiken van jouw doelen, maar legt ook de nadruk op jouw eigen verantwoordelijkheid. De coach zal je leren hoe je zelf verantwoording neemt en keuzes maakt die het beste passen bij jouw situatie en jouw doelen. Het gaat er dus niet om dat je afhankelijk wordt van de coach.

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een gezondheidscoach, zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten. Definieer eerst jouw doelen, kies voor een coach met relevante kennis en ervaring, controleer de referenties, maak kennis met de coach voordat je begint en kies voor een coach die jouw eigen verantwoordelijkheid benadrukt. Kies een coach die bij je past en waarmee je een klik hebt, want die zal jou het best kunnen ondersteunen bij het bereiken van jouw gezondheidsdoelen.

Bron: https://marjoleinizeboud.nl/