5 redenen waarom je als vrouw moet gaan kickboksen

Kickboksen is niet alleen voor mannen! Er zijn genoeg redenen voor vrouwen om ook te gaan kickboksen. Er zijn verschillende kickboks scholen waarbij het mogelijk is om alleen lessen te volgen met andere vrouwen. Mocht je het niet zien zitten om tussen al die mannen te trainen, kijk dan eens naar het trainingsschema van Blue Butler Athletes voor de lessen: vrouwen kickboksen. Hieronder worden 5 redenen besproken waarom je op vrouw zou moeten kickboksen.

1. Je wordt fit en doet  een conditie op

Tijdens kickboksen ben je met je hele lichaam continu in beweging. Je zult spiergroepen ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had. Je zult calorieën heel veel gaan verbranden en een goede conditie opbouwen. Met kickboksen zijn de training vaak zo intensief dat je erg snel resultaat gaat merken. En niks motiveert meer dan snel resultaat zien toch?

2. Je leert je eigen kracht kennen 

Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze weinig kracht hebben. Het voordeel van kickboksen is dat je snel merkt dat je sterker bent dan ooit te voren. Je zult een goede kracht opbouw tegemoet gaan en dit maakt het ook nog eens leuk om te gaan trainen. Er moet natuurlijk wel consequent getraind worden om dit resultaat te krijgen. 

3. Je wordt mentaal sterker

Een vrouw die zich sterk voelt, gaat zich vaak ook zelfverzekerd voelen. En wat is er nou mooier dan een vrouw die zelfverzekerd over komt. Kickboksen laat je niet alleen lichamelijk groeien maar ook mentaal ga je erg veel verschil merken. Je gaat je mentaal stabieler en sterker voelen zodra je de eerste resultaten gaan voelen en zien. 

4. Je kunt je lichaam in shape krijgen

Zoals we net al zeiden ga je tijdens kickboks trainingen erg veel calorieën verbranden en spieren trainen. Doordat je bij kickboksen je hele lichaam gaat gebruiken, zul je merken dat je helemaal in shape komt door deze trainingen. Van buikspieren, mooie schouders tot aan mooie strakke benen, deze trainingen gaan echt een verschil maken ten opzichte van af en toe een training in de sportschool. 

5. Kickboksen laat je stress verminderen

Hoe lekker is het na een drukke dag als moeder of na een drukke dag vol vergaderingen je even uit te kunnen leven met alle energie en frustraties die je hebt. Doordat kickboksen een al een hoge intensiteit heeft, hoef je niet al je frustraties te gebruiken om helemaal los te gaan maar je zult merken dat door deze intensiteit je hoofd weer lekker leeg is na een training. Ben je na deze 5 redenen enthousiast geworden en wil je eens een les proberen? Begin eerst met een gratis proefles vrouwen kickboksen bij Blue Butler Athletes en laat je overtuigen hoe gaaf deze sport is, ook voor vrouwen!