Mijn favoriete sport: Voetbal

In onze wekelijkse blog over sport zijn we deze week uitgekomen bij de sport waar heel Nederland gek op is en waar heel Nederland wel eens mee in aanraking is gekomen: Voetbal! Voetbal is een spelletje waarbij je een voetbal met je voeten of hoofd in het goal van de tegen partij moet zien te krijgen. Je speelt het spelletje op een voetbalveld met elf tegen elf spelers. Een speler staat in de goal en wordt de keeper genoemd. Om te voetballen heb je over het algemeen een sterke conditie nodig. Je hebt zowel een conditie nodig om lange afstanden te lopen maar ook kort sprintwerk en explosief voetenwerk is van toepassing bij voetbal. Om voetbal te spelen heb je een goede voorbereiding nodig.

De voorbereiding op een voetbal seizoen

Om wel beslagen ten ijs te komen aan het begin van het voetbal seizoen is het belangrijk een goede conditie te hebben. Dit kun je doen door voor jezelf te trainen in de sportschool of door te gaan hardlopen. Ook kun je in duo’s of in groepen gaan trainen. Hardlopen door een park of fietsen naar verre bestemmingen. Het is nu lekker weer dus profiteer daar lekker van. Toen ik nog fanatiek voetbalde liep ik de 10 km in 45 min en was mijn voetbal conditie de basis van mijn marathon fitheid.  Daarnaast gaan veel voetbal teams in de voorbereiding of in de winterstop op voetbal kamp. Meer hierover lees je in de volgende paragraaf van deze blog. 

Voetbal kampen

Voetbal kampen zijn heel anders dan kampen bij elke andere sport of vereniging. Voetbal kampen zijn bijvoorbeeld niet te vergelijken met hockeykampen of scouting kampen. Wanneer een voetbal team in de voorbereiding of in de winterstop op kamp gaat doen ze dit onder het mom van de voorbereiding maar eigenlijk zijn dit vooral team building weekenden waar naast een verplichte oefenpot en training vooral veel gezopen wordt.