Sportschool Beginnen? Fitness Apparatuur Leasen is een Optie!

Fit blijven is iets wat we allemaal willen, de laatste jaren zijn veel meer mensen begonnen met sporten. En dat is alleen maar toegenomen vanwege de Corona uitbraak. Mensen willen hun immuunsysteem boosten door te sporten en gezond te eten. Het openen van een sportschool zal dan ook altijd wel klanten blijven trekken. Echter is de aanschaf van fitness apparatuur vaak een probleem waar beginners tegen aanlopen. Tegenwoordig kun je ook fitnessapparatuur leasen! Dit is een prima oplossing voor de beginnende ondernemer, en het heeft zo zijn voordelen.

De voordelen van leasen

Wanneer jij een stabiele financiële basis hebt kun jij snel aan de slag met het inrichten van jouw sportschool, dat is een voordeel van fitness apparatuur leasen. Vaak kun jij ook nog eens kiezen uit gebruikt en nieuw, dit kan veel invloed hebben op het leasebedrag. Een ander voordeel is dat het onderhoud, de reparatie en de verzekeringen vaak inclusief zijn. Ook kun jij vaak investeren zonder liquiditeitsverlies. Je kunt beginnen en intussen inkomsten genereren. En wist je dat rente- en investeringsaftrek mogelijk is? En dat je recht hebt op terugvordering van de BTW over de aanschafprijs? Enorme financiële voordelen dus!

Alleen fitness apparatuur?

Is het alleen mogelijk om fitness apparatuur te leasen? Nee! Het is bij sommige bedrijven ook mogelijk om belangrijke randapparatuur te leasen, denk aan een wasunit om klanten hygiënisch te laten sporten. Maar ook spatschermen voor aan de balie of voor tussen de fitness apparatuur. Zo trek jij meer klanten in de coronatijd omdat jij een veilige omgeving creëert.

Conclusie

Het voordeel van kopen is dat de apparatuur van jou is en je het eventueel kunt doorverkopen. Het nadeel is dat het onderhoud door jou of een extern bedrijf gedaan moet worden, ook is de garantie vaak maar beperkt. Je hebt dus meer onkosten, met een goed leaseplan kun je de kosten laag houden. Je kunt sneller starten en je assortiment uitbreiden, het onderhoud en de reparatie zitten vaak in het leasebedrag verwerkt. Mocht je na een bepaalde periode concluderen dat je sportschool niet het gewenste succes had? Dan kun je gemakkelijk afschalen of zelfs geheel stoppen, dit is allemaal mogelijk in goed overleg.