Wedden op voetbal – kiezen voor lage of hoge quoteringen?

Bij het wedden op voetbal kom je voor de keuze te staan: kiezen voor een lagere quotering, of direct voor het grote geld gaan met hoge odds? Over een lage quotering spreken we vaak wanneer de odds lager dan 1.80 zijn. De hoge odds zijn juist hoger dan 1.80. Logischerwijs neem je bij de hoge odds meer risico om geld te verliezen, maar je beloning bij een goede voorspelling is juist hoger. Andersom kies je bij een lage quotering voor zekerheid, maar je beloning blijft enigszins achter. Waar kies je voor bij het wedden op voetbal? 

Voordelen lage quotering wedden op voetbal

De lage quotering in het voetbalwedden: hij lijkt niet interessant, maar dat valt op de lange termijn wel mee. Het zit in ons systeem om bij een weddenschap direct een dubbele winst te genereren, maar hoe logisch is dat? Juist de lage quoteringen geven je meer zekerheid en vergroten de kans dat je geld wint. Er is namelijk één team de uitgesproken favoriet, en over het algemeen zal dat team de wedstrijd ook winnen, waardoor jouw weddenschap succesvol is. Niet de hoogste uitbetaling, maar als je 7 van de 10 keer wint, dan heb je onder de streep altijd winst te pakken. 

Voordelen van de hoge quotering 

Het voordeel van een hoge quotering is evident: je wint een hoger bedrag bij een goede voorspelling, en vaak zelfs een verdubbeling van je ingezette bedrag. Je bent niet bang om meer risico te nemen, en hebt al enig onderzoek gedaan naar de kans op een winstgevende inzet. Logisch dat je daarom gaat voor de hogere quoteringen. Binnen het voetbal is niks zeker, maar waarom zou je niet iets meer risico nemen met het oog op een hogere uitbetaling. Mocht je twijfelen, dan kan je dit altijd afwisselen met een inzet op de lagere quotering, om zo het eventuele verlies te beperken, dan wel dubbel te winnen!