personal trainer

Van plan om af te vallen? Neem aan personal trainer in de arm

Overgewicht is een probleem waar veel mensen mee te kampen hebben. Bij een aanzienlijk deel van hen leeft desondanks wel degelijk de wens om weer wat kilo’s kwijt te raken. Dit geheel eigenhandig voor elkaar krijgen is echter lang niet zo eenvoudig als sommige mensen denken. Het vereist voor lange tijd een ijzeren discipline. Het is heel legitiem en zelfs verstandig om hulp in te roepen als je echt werk wilt maken van je afvalproces. Hulp van een personal trainer bijvoorbeeld. Deze zal je onder meer kundige adviezen geven over en schema’s opstellen voor je voeding, je sportactiviteiten en je leefstijl. Lees hieronder wat je hier grofweg van kunt verwachten.

personal trainer

Voedingspatroon

Het voedingspatroon vormt vaak een belangrijke oorzaak voor overgewicht. Je personal trainer zal dan ook onderzoeken op welke manier je dit patroon kunt aanpassen terwijl je toch zo min mogelijk van je favoriete etenswaren moet missen. Evenwel is het logisch dat de trainer je aanbeveelt niet te veel vet- en koolhydraatrijk eten tot je te nemen. Vooral van vetten en koolhydraten kun je namelijk aankomen. Daarbij zijn koolhydraten misschien nog wel het gevaarlijkst, want deze geven (in tegenstelling tot vetten) je niet snel een verzadigd gevoel, waardoor te veel eten op de loer ligt.

Sport en beweging

Je personal trainer zal je uiteraard ook aanbevelen voldoende te bewegen en te sporten. Wat hierbij de beste methode is hangt puur af van jouw voorkeuren en jouw lichaamsbouw. Je trainer kan je daar zonder twijfel uitstekend over adviseren.

Levenswijze

Velen staan er niet actief bij stil, maar ook je leefstijl kan invloed hebben op de vorming van overgewicht. Hiermee bedoelen we met name dat stress een belangrijke boosdoener is. Je persoonlijke coach zal je dan ook tips voorleggen die moeten leiden tot zo min mogelijk stress in je leven.