Oordopjes bluetooth kopen: let op deze punten voor je bestelt

De keuze om oordopjes bluetooth te kopen is snel gemaakt. Je hebt nooit meer last van draadjes die in de knoop of in de weg zitten, je hoeft nooit meer te friemelen aan het stekkertje als het geluid in één van je dopjes wegvalt en je blijft nergens meer achter haken. De keuze is groot en de oordopjes hebben allemaal andere kenmerken en specificaties. Gelukkig is het al een stuk gemakkelijker om je oordopjes bluetooth aan te schaffen als je alleen op deze kenmerken let.

  1. De sterkte van de batterij van je oordopjes bluetooth

Aan de sterkte en kwaliteit van de batterij kun je zien hoeveel uur je je oordopjes kunt gebruiken voordat je ze oplaadt. Opladen gebeurt via de case, die dus zelf ook opgeladen moet worden. Standaard oordopjes geven je 5 uur luisterplezier en keer 4 extra opladen met je case. Als je je oordopjes wilt gebruiken om elke dag drie kwartier mee hard te lopen, dan is de batterij minder belangrijk dan wanneer je elke dag 4 uur in de trein moet zitten. Zorg ervoor dat je de oordopjes bluetooth kiest die je voldoende luisteruren geven. Te veel uren betekent vaak een hogere prijs.

  1. De bediening van je oordopjes

Je kunt je oordopjes bluetooth natuurlijk altijd met je telefoon of andere apparaat bedienen. Maar er zijn voldoende situaties te bedenken waarin je een gemakkelijkere bediening nodig hebt. Als je op de fiets zit, in de auto rijdt of tijdens het sporten wil je niet je telefoon naar voren moeten halen om een nummer door te spoelen. Er worden oordopjes bluetooth aangeboden die met een beugel of touwtje aan elkaar verbonden zijn. Deze hebben vaak een knopje waarmee je simpele handelingen uit kunt voeren. Losse dopjes bedien je met een tikje op het dopje zelf. Erg handig als je aan het sporten bent of om een andere reden zo handsfree mogelijk wilt zijn.

  1. Om je nek hangen of niet?

Veel oordopjes bluetooth hebben een touwtje of een beugel die ze aan elkaar verbindt. Deze hang je om je nek, zodat je ze niet kwijtraakt als de dopjes uitvallen. Vaak zijn de dopjes dan ook magnetisch en als je ze niet gebruikt klik je ze als een ketting om je nek tot je ze weer in wilt doen. Deze optie is ideaal als je de oordopjes altijd bij de hand wilt hebben en niet kwijt wilt raken. Het is minder fijn als je een beugel of touwtje rond je nek voelt als je aan het sporten bent.

  1. Andere specificaties

Vraag jezelf nog even af welke andere specificaties voor jou belangrijk zijn. Er worden oordopjes bluetooth aangeboden die waterdicht zijn, bijvoorbeeld, voor gebruik als je zweet en in de regen. Denk dan ook even na hoe belangrijk de kwaliteit van het geluid voor je is en welke andere opties je nodig hebt.