personal trainer

Waarom kiezen voor een sportopleiding?

Na de middelbare school kan je doorstuderen op het hbo, mbo of de universiteit. Dit is voor veel studenten een hele moeilijke keuze. Vaak worden ze ook beïnvloed door de ouders, maar is het vooral belangrijk dat het kind het ook leuk vindt. Is jouw kind of ben jij iemand die erg houdt van lesgeven, sporten en presenteren? Dan is een sportopleiding zeker iets voor jou, maar waarom dan? Je bent op een sportopleiding niet alleen bezig met sporten, maar je leert ook veel andere dingen. Je leert natuurlijk wel veel over andere sporten, maar je bent ook veel bezig met lesgeven. Vooral op stage moet je veel kunnen lesgeven en is presenteren echt een vaardigheid dat je leert op de opleiding. Je kunt bij de sporten denken aan zwemmen, basketbal en surfen.

Zoals iedere andere opleiding houd je je bezig met sporten, maar is het met een sportopleiding veel intensiever. Daarnaast krijg je ook nog de generieke vakken zoals Engels, Nederlands en Rekenen. Je hebt natuurlijk ook nog de keuze onderdelen die je moet kiezen tijdens de opleiding. Maar welke soorten opleidingen zijn er allemaal? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Soorten sportopleidingen

Als je kiest voor een sportopleiding, heb je keuze uit verschillende soorten. De bekendste opleidingen zijn het CIOS, maar ook Vitalis sport en bewegen. Het ligt ook echt aan het niveau advies dat je hebt meegekregen van de middelbare school. Studenten die het advies MBO mee hebben gekregen, kiezen vaak voor een sportopleiding op de CIOS. Je kunt daarna nog altijd doorstromen voor een sport gerelateerde opleiding op het HBO. HALO is de opleiding bedoeld voor mensen met een HBO-advies.

Let wel op, want op een sportopleiding moet je altijd workshops volgen. De meeste mensen vinden dit wel leuk, maar er zijn ook mensen die dit minder vinden. Het kan een workshop zijn voor een bepaalde sport, maar ook een workshop voor speciaal onderwijs. Soms zijn er ook speciale kampen in het buitenland, maar natuurlijk ook in eigen land.

Doe wat je leuk vindt op de sportopleiding

Bij het kiezen van een sportopleiding is het heel belangrijk om iets te kiezen wat jij leuk vindt. Je moet je niet laten beïnvloeden door factoren buitenaf en echt iets kiezen wat bij jou past. Zoek op het internet naar verschillende sportopleidingen en kijk wat jij echt leuk vindt. Op het internet kun je veel informatie vinden over de verschillende opleidingen. Vaak zijn er ook leuke filmpjes te vinden over sportopleidingen en hier zie je precies wat je kunt verwachten. Ook zijn er speciale websites, waarbij je kunt kijken of de opleiding ook echt bij jou past. Ten slotte is het altijd verstandig om te overleggen met je ouders en samen naar een open dag te gaan. Tijdens een open dag kun je meer informatie krijgen over de sportopleiding en dit kan bepalend zijn voor het nemen van een beslissing. Kijk op de website van de school om te kijken wanneer er een open dag is.

Start jouw nieuwe opleiding bij Start2move.nl.