4 voordelen van de elektrische mountainbike

Het aanschaffen van een elektrische mountainbike lijkt misschien een rare keuze. Wanneer je mountainbiket zou je immers een sportieve instelling hebben. Waarom zou je er dan voor kiezen om door een elektrische motor ondersteund te worden? Toch zijn er veel voordelen die een elektrische mountainbike jou kan bieden en jou misschien wel laten overwegen om tot aankoop over te gaan. In dit artikel worden de vier grootste voordelen besproken.

Stabieler en makkelijker springen

Jumps maken met je mountainbike is voor velen ervaren mountainbikers een van de leukste onderdelen van de rit. Doordat de elektrische mountainbike van zichzelf een stuk zwaarder is dan een normale mountainbike, is het maken van sprongen een stuk makkelijker. Het gewicht zorgt er namelijk voor dat de fiets stabieler aanvoelt, zowel in de lucht als tijdens de landing. 

Flexibel de berg op 

Ook de berg op fietsen zal je een stuk gemakkelijker afgaan. De elektrische trapondersteuning zorgt ervoor dat je misschien wel vaker die ene leuke hoge afdaling kan maken zonder dat je daar te moe voor bent. Je kan er zelf voor kiezen in hoeverre je ondersteunt wordt en het dus zo licht of zwaar maken als dat jij graag wilt. 

Spieren trainen

De grootste reden die mountainbikers ervan weerhoudt om een elektrische mountainbike te kopen, is de angst dat het een slecht effect op de conditie zal hebben. Met een elektrische mountainbike kan je echter juist je beenspieren goed trainen op een intensere manier. Dit doe je doordat je met een hogere snelheid dezelfde krachtsinspanning levert.

Fietsen met vrienden

Een ander groot voordeel van de elektrische mountainbike is dat het verschillende mountainbikers samenbrengt. Dit voordeel is vooral van kracht op de iets minder ervaren mountainbikers. De elektrische trapondersteuning zorgt ervoor dat je met de meer ervaren mountainbikers mee kan zonder helemaal achteraan te blijven hangen. Zo zou je ook makkelijk je zoon of dochter gezellig met je mee kunnen nemen!