Puur vakmanschap tot in de kleinste details

De heilige graal onder de fietsen. Zo kunnen we de Ultimate collectie van Gazelle wel noemen. Het oer-Hollandse fietsmerk staat sowieso al bekend om de kwalitatief uitstekende fietsen, maar brengt met de Ultimate-varianten puur vakmanschap tot in het kleinste detail op de markt. Zie bijvoorbeeld de Gazelle Ultimate T10, te vinden op de website FietsenOnline.nl. Een krachtig beest, waarvoor geen landschap of stad teveel is.

Lust voor het oog met stevige middenmotor

De Gazelle Ultimate T10 is een extra krachtige elektrische fiets, met een ingebouwde Bosch performance line middenmotor. De fiets is uitgerust met een LCD display, dat gedurende de rit navigeert. Verder kan de fietser gebruik maken van maar liefst 10 versnellingen en is de rem van hoogwaardige kwaliteit door de hydraulische schijfremmen. Met de hand afgewerkt is deze lichtgewicht tweewieler een lust voor het oog, voorzien van alle gemakken van een elektrische fiets. Dat betekent dat flinke klimmen in heuvelachtig landschap fluitend bedwongen kunnen worden en tegenwind geen invloed meer heeft op de reistijd. Overmatig zweten? Ook verleden tijd.

Verschillende prijsklassen

De T10 is wel direct de meest prijzige in de Ultimate collectie. Een goedkopere variant is de Ultimate S8 Beltdrive, die toch ook nog steeds sportiviteit, licht en geruisloos fietsen en een schitterend uiterlijk met elkaar combineert. De Ultimate C8 HMB is nog zo’n parel waar goed aan te zien is dat de Ultimate collectie met de hand afgewerkt is. Tot op de kleinste details is alles piekfijn in orde.

Gazelle voor sportievelingen en stadsmensen

Wie de extra ondersteuning van een elektrische fiets onzin vindt kan bij natuurlijk ook terecht voor tal van andere soorten fietsen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een stadsfiets, vooral handig in een stedelijke omgeving. De citybikes zijn eventueel uitgerust met een bagagedrager. De trekkingfiets is voor de echte sportievelingen. Met een lichtgewicht, aerodynamisch frame makkelijk mee te nemen, en toch stevig genoeg voor de zwaarste klim in een bosrijke omgeving.