Biminitop

Waarom zou je een supboard gaan gebruiken? 

Vooral de Stand Up Paddle supboard is een sport die steeds meer in trek raakt, zowel in het binnenland als buitenland. Los van of je direct enthousiast bent na het zien van deze sport, zijn er vooral gezondheidsvoordelen die het suppen aantrekkelijk maken wereldwijd. De gezondheidsvoordelen van een supboard worden helaas nog steeds onderschat. Deze sport is natuurlijk intensief als het op hoog niveau wordt beoefend, maar recreatief gebruik geeft veel meer voordelen dan je zou denken. 

Ontspan met jouw supboard in de natuur

Een van de mentale voordelen is dat je in de natuur bent en wordt opgezogen door je omgeving. In het begin zal het even onwennig zijn en heeft het oefenen waarschijnlijk de overhand, maar naarmate de ervaring een uurtje verder is ben je meer bezig met je omgeving dan met je sup board. De natuur brengt de mens nog steeds tot rust en geeft ruimte om prikkels los te laten en even te ontstressen. Maar naast dit persoonlijke voordeel kun je het ook met meerdere mensen doen of zelfs met een hele groep. Je kunt er een dagje uit van maken, zelfs picknicken en naast het ontstressen in moeder natuur kun je er ook een sociale gelegenheid van maken wat bijdraagt aan jouw mentale gezondheid. Hoe jij jouw mentale gezondheid ook wil ondersteunen, er zijn veel opties. 

Ontdek de lichamelijke voordelen van suppen

Naast jouw mentale gezondheid is het lichamelijk een hele intensieve sport en staat het gelijk aan een volledige workout van jouw gehele lichaam. Eigenlijk train je met je supboard je houding, je balans en door het peddelen alle spieren in jouw lichaam tijdens één sessie. Je zult merken dat je in het begin wat last van spierpijn krijgt, juist op de plekken die je normaal nooit traint. Je lichaam heeft soms meer spieren dan je zou denken. 

Door het trainen van de ‘vergeten’ spieren geef je jouw lichaam een boost en wordt de kans op blessures in de toekomst kleiner, zowel voor deze sport als op andere gebieden. De combinatie van het trainen van de spieren en jouw balans houden op het supboard maakt dat je je fijne motoriek en coördinerende vaardigheden verbeterd. Onderzoekers hebben uitgerekend dat je met een mooie tocht van zo’n 45 minuten al snel 500 calorieën verbrandt. Kun je nagaan wat deze sport je aan calorieën laat verbranden als je er een mooi dagje uit van maakt. Naast een verbetering van motoriek, vermindering van blessures is het dus ook een absolute aanrader als je wilt afvallen.

Een supboard gebruiken voor een betere gezondheid

Waarom je een supboard kopen wil en hoe je deze moet gebruiken, is een ruime vraag die je voor jezelf naar aanleiding van bovenstaande kan beantwoorden. Want wie wil er nu niet flexibeler worden, minder blessures hebben, een verbetering van de motoriek en ook nog eens werken aan zijn mentale gezondheid en tot rust komen in de natuur? Iedereen kan zijn eigen voordeel halen uit suppen en er is dus ook geen enkele reden, behalve slecht weer, om er niet aan te beginnen en er heerlijk van te genieten.